Voorbereid op reis
  • Laat het reisbureau of het hotel weten dat u medische apparatuur nodig hebt en er daarom een stopcontact in de buurt van het bed aanwezig moet zijn.
  • Vraag naar het voltage en stekkersoort. Neem zo nodig een verloopstekker mee en voor de zekerheid een verlengsnoer plus een tubetje secondelijm en stevige tape voor noodreparaties aan slang en masker.
  • Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij u heeft: uw behandelingsdruk, maskertype en –grootte, adres, telefoonnummer en e-mailadres van uw leverancier. In noodgevallen kunt u dan contact opnemen en kan uw leverancier u eventueel verwijzen naar een adres in het buitenland. Het is ook handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben: contactdetails van uw slaapspecialist, huisarts, gezondheidsverzekering en een douaneverklaring/medische verklaring. De douaneverklaring kunt u verkrijgen via uw leverancier.
  • Vraag bij uw reisverzekering of uw cpap is verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal.
  • Naar warme landen hoeft de bevochtiger lang niet altijd mee; de lucht is daar al vaak vochtiger. En dat scheelt bagage. Heeft u snel last van irritaties en wilt u liever wel de bevochtiger gebruiken, vul het bakje dan met gekookt, gedestilleerd water of mineraalwater zonder koolzuur.
Nog meer over apneu en vakantie
Artikelen in het ApneuMagazine

In het ApneuMagazine wordt nogal eens aandacht besteed aan apneu en vakantie.

Hieronder een link voor leden en vrienden van de ApneuVereniging naar relevante artikelen

vliegen met apneu