Natasja van der Laan 

Over Natasja van der Laan

Natasja van der Laan is managing director van Verian (voorheen Kantar Public). Al meer dan 20 jaar houdt zij zich bezig met onderzoeken naar maatschappelijke vraagstukken, veelal op het gebied van gezondheid. Naast slaapapneu houdt zij zich ook bezig met onderwerpen als bewegen, gezonde voeding en mentale gezondheid.

Haar drijfveer is om via de onderzoeken de doelgroep (in dit geval de slaapapneupatiënten) een stem te geven. Zo krijgen beleidsmakers en andere stakeholders een realistisch beeld van wat er écht leeft bij hun doelgroep, wat bijdraagt aan betere oplossingen en scherpere discussies.

Presentatie

Natasja deelt de resultaten van een grootschalig tevredenheidsonderzoek onder duizenden slaapapneupatiënten. Wij kruipen in de huid van de patiënten en doorlopen de ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens de diagnose en behandeling. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in hoe tevreden zij zijn met de slaapkliniek/ het ziekenhuis en de begeleiding van de specialist.

Het geeft u een goed beeld waar de uitdagingen en kansen op het gebied van slaapapneu liggen, bezien vanuit het perspectief van de patiënten.