Je bent hier:
Reactie NVTS

Geachte redactie,

Graag wil ik reageren op een inzending in het Apneumagazine van maart 2020, en wel op de reactie op de ingezonden brief ‘controle MRA’.

Allereerst is het heel mooi dat uw blad ruimte geeft aan personen die met slaapapneu te maken hebben en die hun ervaringen via de rubriek ‘Voor Mekaar’ kunnen delen met anderen.

In de reactie op het artikel ‘controle MRA’ wordt gemeld dat volgens het protocol van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) de behandelend tandarts na het plaatsen van het MRA binnen één week contact moet opnemen met de patiënt om te bespreken hoe het gaat.

Dit is niet in overeenstemming met ons protocol, waaraan alle NVTS geaccrediteerde tandheelkundig slaapgeneeskundigen zich dienen te  houden.

Volgens het protocol vindt twee weken na plaatsing van de MRA de eerste nacontrole plaats. Zijn er daarvóór vragen of klachten, dan dient de patiënt zélf contact op te nemen met de behandelaar. In geval van klachten bepaalt de behandelaar dan hoe verder te handelen.

Dit alles wordt ook uitgelegd tijdens de plaatsing van het MRA.

MRA geplaatst

Met vriendelijke groet,

M.H.T de Ruiter,

Voorzitter NVTS