ApneuTrefpunt Zuid- en Midden Limburg groot succes

Op zaterdag 10 juni 2023 werd er voor het eerst een ApneuTrefpunt georganiseerd in de regio Zuid- en Midden Limburg. Mede doordat er op de nieuwswebsite van De Limburger aandacht aan besteed is, werd dit een enorm succes.
Ondanks de tropische temperaturen kwamen er meer dan dertig mensen om hun ervaringen met apneu en de behandeling daarvan te delen en de vragen die ze hadden te stellen. Door de aanwezigheid van districtscoördinator Jos van Beers en de gastvrijheid van de eigenaar van locatie De Boerderie in Geleen kon deze grote groep opgesplitst en over twee ruimtes verdeeld worden, waardoor de gesprekken goed te volgen waren.

Uit de reacties van de deelnemers en de door hen ingevulde evaluatieformulieren bleek dat er veel behoefte is aan een dergelijke bijeenkomst en dat deze als waardevol gezien wordt. Al pratend leerden mensen van elkaar en konden ze hun zorgen en problemen delen. Opnieuw werd duidelijk dat de diagnose apneu niet de oplossing is, maar pas het begin van de weg die een apneupatiënt te gaan heeft. Het ApneuTrefpunt is belangrijk om mensen te laten voelen dat ze niet de enige zijn waarbij de behandeling niet vanzelf gaat: ‘Je hoeft het niet alleen te doen!’

Regiomedewerkers Marco Crutzen en Ineke Custers hebben een top bijeenkomst neergezet met de eerste activiteit die zij samen georganiseerd hebben.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar. (Citaat van een bezoeker van het ApneuTrefpunt op het evaluatie formulier.)