De schade die ik heb opgelopen is niet meer te herstellen

Fokje

“Achteraf denk ik dat ik al op jonge leeftijd ademstops had.” Al vanaf haar 22e had Fokje hoge bloeddruk. Acht jaar geleden stond haar lijf strak van de spanning. ‘Ik was snel moe, kon me slecht concentreren, had veel hoofdpijn en ik kon alleen maar huilen. De huisarts constateerde een depressie en burn-out.’

Maar dat was het niet. Het duurde nog jaren voordat de diagnose slaapapneu werd gesteld.

Fokje heeft haar slaapapneu nu goed onder controle. “Ik slaap weer normaal. Het gaat nu beter met mij. Maar de schade die ik heb opgelopen is niet meer te herstellen.

 

Vader en zoon ook apneu

Mijn vader en zoon blijken ook apneu te hebben. Afgelopen jaar stelde de huisarts, na een eenvoudige screeningstest, bij mijn zoon ook de diagnose slaapapneu. Ook hij worstelt nu met de gevolgen.”